Ulje semena grožđa

SKU:
301110001
Cena:1.014,00 RSD
Prosek: 5.3 (43 glasova)

ULJE SEMENA GROŽĐA

hladno presovano, nerafinisano

Grožđe (Vitis vinifera) je poznato još iz vremena Kamenog doba. Ubraja se u jednu od najranije kultiviranih voćaka. Uzgaja se i oplemenjuje već hiljadama godina. U antičko doba su ga uzgajali Egipćani, Feničani, Grci i Rimljani.

Ulje semena grožđa je nerafinisano ulje dobijeno postupkom hladnog ceđenja sirovih semenki grožđa na savremenim pužnim presama. Bogato je omega 6 masnim kiselinama, koje naše telo ne može da proizvede, a koje su neophodne za normalno funkcionisanje mnogih organa. Učestalom upotrebom ulje semena grožda može sniziti nivo lošeg LDL holesterola i triglicerida a povećati dobar HDL holesterol, što umanjuje mogućnost srčanog udara. Ulje semena grožda bogato je antioksidansima i vitaminom E. Omiljeni je sastojak u kozmetičkim proizvodima namenjenim oštećenoj koži ili koži izloženoj stresu, jer poseduje regenerativne sposobnosti koje omogućuju bolje funkcionisanje procesa hidratacije. Pomaže koži da zadrži normalnu strukturu epitelnih, kao i nervnih ćelija, tako što podržava membrane ćelija. Naročito je delotvorno za obnavljanje kože oko očiju. Pokazalo se efikasnim u nezi strija, a koristi se i kao podloga u aromaterapiji.

Zašto nerafinisano?

Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je  prijatnog mirisa I ukusa karakterističnog za sirovinu  i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.

Zašto hladno presovano?

Hladno presovano ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena.Tako dobijeno ulje  potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.

Blagotvorno dejstvo ulja semena grožđa na zdravlje je mnogostruko:

  • reguliše nivo HDL i LDL holesterola
  • jača krvne sudove
  • snižava krvni pritisak
  • smanjuje mogućnost od nastanka krvnih ugrušaka
  • regeneriše kožu
  • ublažava opekotine od sunčanja

Sastav: ulje semena grožđa 100%

Upotreba:

Terapijski: Prva 2 meseca piti 4 do 5 supenih kašika dnevno; kasnije nastaviti sa 1 do 2 supene kašike dnevno.

Preventivno: Piti 1 do 2 supene kašike dnevno.

U ishrani: Visoka tačka dimljenja čini ovo ulje pogodnim za duboko prženje. Prijatnog je ukusa koji podseća na jezgraste plodove. Zahvaljujući svom specifičnom ukusu često se koristi kao salatno ulje i u majonezu. Kalorična vrednost ovog ulja slična je drugim jestivim uljima, ali kako su potrebne manje količine, može se primeniti u dijetama.

Ne preporučuje se prekoračenje dnevne doze.

Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojak preparata.

Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi.

Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda

Energetska vrednost  (kJ/kcal)

3748/895

Masti (g)

od toga:

 

99.50

zasićene masne kiseline (g)

16.20

Ugljeni hidrati (g)

od toga:

 

<0.1

šećeri (g)

<0.1

Proteini (g)

<0.1

So (g)

<0.1

 

Pakovanje: 
250ml
Proizvođač: 
Suncokret d.o.o.
Uvoznik: 
Suncokret d.o.o.
Zemlja porekla: 
Srbija

Slični proizvodi