Zejtin suncokretovo ulje

SKU:
36033344
Cena:408,00 RSD
Prosek: 5.5 (60 glasova)

Naš Zejtin je nerafinisano suncokretovo ulje, dobijeno postupkom hladnog ceđenja najkvalitetnijeg sirovog semena suncokreta, na pužnim presama.       

Suncokret (lat. Helianthus annuus) potiče iz jugozapadnog dela Amerike, Perua i Meksika, a danas se najviše gaji u Rusiji, Francuskoj i Južnoj Evropi. Suncokretovo seme je bogato vitaminom E, koje je snažan antioksidant te neutrališe slobodne radikale. Pored toga, sadrži izvesne količine bakra, selena i magnezijuma kao i vitamin B - tiamin. Važan je izvor omega 6 i omega 9 masnih kiselina. Odličan je izvor vlakana i aminokiselina.

Ceđenjem sirovih semenki suncokreta dobija se bistra žuta tečnost prijatnog i svojstvenog mirisa i ukusa, bogata važnim nutrijentima.

Nerafinisano suncokretovo ulje svakodnevnom upotrebom može da doprinese unapređenju ljudskog organizma tako što utiče na:

- smanjenje rizika od srčanih oboljenja
- regulacija holesterola
- regulacija hormonalnog sistema
- jačanje kostiju i smanjenje osteoporoze
- negu kože i kose

Zašto hladno ceđeno?
Hladno ceđeno ulje se dobija mehaničkim presovanjem semena. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.

Zašto nerafinisano?
Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je potpuno čisto i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.

Upotreba: Suncokretovo ulje nalazi široku primenu u kulinarstvu. Koristi se za prženje i kuvanje, za salate, kao i za detoksikaciju usta putem mućkanja.

Sastojci: 100% ulje semena suncokreta

Alergeni: može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima. 

Nutritivna vrednost u 100g proizvoda: 

Energetska vrednost (kJ/kcal) 

3742/894

Masti (g)

od toga:

Zasićene masne kiseline (g) 

99.34

 

11.72

Ugljeni hidrati (g)

od toga:

Šećeri (g) 

< 0.1

 

< 0.1

Proteini (g)

< 0.1

So (g) 

< 0.1

Pakovanje: 
1l
Proizvođač: 
Suncokret d.o.o.
Uvoznik: 
Suncokret d.o.o.
Zemlja porekla: 
Srbija

Slični proizvodi