Ekstrakt semena grožđa

SKU:
306112611
Cena:864,00 RSD
Prosek: 4.8 (87 glasova)

Ekstrakt semena grožđa

Medicinska i hranljiva vrednost grožđa poznata je hiljadama godina. U naučnoj zajednici se sve veća pažnja posvećuje svojstvima polifenolnih jedinjenja poreklom iz grožđa s obzirom na brojne potvrde njihovog blagotvornog dejstva na zdravlje ljudi. Tako je poznati fenomen niske stope kardiovaskularnih oboljenja u Francuskoj povezan sa navikom Francuza da svakodnevno konzumiraju male količine vina. Većina ispitivanja su došla do istog zaključka: svakodnevno unošenje malih količina crvenog vina smanjuje mogućnost srčanih oboljenja za oko 40%.

Dalja ispitivanja su utvrdila da je upravo bezalkoholni deo vina, bogat polifenolima zaslužan za ovaj fenomen. Ova jedinjenja imaju snažno anitoksidantno svojstvo i kao takva smanjuju štetu koju slobodni radikali nanose krvnim sudovima.

Pospešujući cirkulaciju krvi ekstrakt semena grožđa ima preventivno, a predpostavlja se i terapijsko dejstvo kod velikog broja srčanih oboljenja:

  • ateroskleroze,
  • proširenih vena,
  • hronične venske insuficijencije,
  • pucanje kapilara,
  • tromboze,
  • hemoroida
  • komplikacija vezanih za dijabetes (oštećenja nerava i očiju)

Antioksidativno delovanje je takođe značajno kod osoba izloženih stresu i teškim fizičkim naporima rada ili sporta. Upotreba ovog preparata se savetuje i deci izloženoj fizičkom naporu ili oporavku od bolesti. Proantocijanidini mogu zaštititi normalne ćelije od oštećenja izazvanih duvanom ili hemoterapijom. Sastojci semena grožđa sprečavaju rad enzima koji razaraju kolagen, elastin, hijaluron i druge tkivne strukture. Na ovaj način usporavaju se procesi starenja i razgradnje tkiva.

"...ovaj ekstrakt se na tržištu mnogih zemalja može naći kao dopuna ishrani, u obliku tableta ili kapsula. Koristi se za probleme sa srcem i krvnim sudovima (ateroskleroza, visok krvni pritisak, visok holesterol i slaba cirkulacija), zatim komplikacija vezanih za dijabetes (kao što su oštećenja nerava i očiju, degeneracija makule i oteklina nakon povrede ili operacije), kao i za prevenciju raka i zarastanja rana. Neki od ovih efekata su dokazani i u in vivo modelima. Tako je na primer utrvrđeno da ekstrakt semenki poboljšava post-ishemijsku funkciju leve komore, smanjuje veličinu infarkta miokarda, smanjuje ventikularne fibrilacije i tahikardiju. Zapaženo je i smanjenje koncentracije kiseoničnih vrsta u perfuzatu srca."
Dr Vele Tešević, Ekstrakt semena grožđa, dijetetski dodatak, Beograd, 2013

Način primene:

1-2 kapsule dnevno

Preporučujemo da se sadržaj kapsule sipa u čašu vode, promeša i popije.

Dnevna preporučena doza se ne sme prekoračiti.

Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojke preparata, mala deca, trudnice i žene koje doje. Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi.

Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda

Energetska vrednost  (kJ/kcal)

1574/373

Masti (g)

od toga:

 

4.07

zasićene masne kiseline (g)

0.76

Ugljeni hidrati (g)

od toga:

 

77.85

šećeri (g)

22.18

Proteini (g)

11.20

So (g)

0.015

 

Pakovanje: 
22,5g
Proizvođač: 
Suncokret d.o.o.
Uvoznik: 
Suncokret d.o.o.
Zemlja porekla: 
Srbija

Slični proizvodi