Laneni protein

SKU:
313061106
Cena:162,00 RSD
Prosek: 5.6 (34 glasova)

Granum laneni protein (sa preko 30% proteina) dobija se mlevenjem pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz semena lana, tehnološkim postupkom bez korišćenja hemijskih dodataka te mogu bezbedno da ga konzumiraju svi uzrasti. Pogodan je za osobe koje biraju zdrav način ishrane, za vegane, vegeterijance i za sportiste.  

Granum laneni protein je proizvod naše želje da se bogati nutritivni sastav lanenih semenki približi svakodnevnoj ishrani. Semenke lana su najbogatiji biljni izvor omega 3 masnih kiselina a sadrže i omega 6 i omega 9 masne kiseline, visok nivo proteina, dijetalnih vlakana, vitamina B, C i E, kalcijuma, selena, bakra, gvožda, cinka, natrijuma, fosfora i kalijuma.

Protein dobijen iz semenki lana je odličan dodatak hlebovima, slanim i slatkim pecivima i sve popularnijim smutijima, sokovima i kašama. Konzumiranjem hrane bogate proteinima, podiže se nivo energije, doprinosi se metaboličkim procesima, radu digestivnog trakta i funkcionisanju organizma.

Ne sadrži gluten, postan je i veganski proizvod.

Upotreba: 
koristi se kao dodatak sokovima, smutijima, jogurtu i kašama. Može se koristiti u kombinaciji sa raznim vrstama brašna prilikom pripreme energetskih pločica, umaka, kao i slanih i slatkih poslastica.

Sastav: 100% samlevena lanena pogača nakon hladnog ceđenja ulja.

Alergeni:  može da sadrži kikiriki, jezgrasto voće ( badem, lešnik i orah) i susam u tragovima.  

 

Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda:
 

Energetska vrednost (kJ/kcal) 

1583/378 

Masti (g) 

od toga: 

zasićene masne kiseline (g) 

15.67

 

1.75 

Ugljeni hidrati (g) 

od toga: 

šećeri (g) 

16.74

 

6.84   

Proteini (g) 

34.00  

So (g) 

0.92 

Vlakna (g)

17.10
Pakovanje: 
200g
Proizvođač: 
Suncokret d.o.o.
Uvoznik: 
Suncokret d.o.o.
Zemlja porekla: 
Srbija

Napravite ukusni obrok

Slični proizvodi