Kokosov puter

SKU:
304227224
Cena:287,00 RSD
Prosek: 5.7 (37 glasova)

Kokosov puter nije isto što i kokosovo ulje. Dok se kokosovo ulje dobija ceđenjem ulja iz punomasnog brašna kokosa, kokosov puter se dobija mlevenjem punomasnog brašna kokosa. To znači da imaju bitno različit sastav. Za razliku od kokosovog ulja čiji sastav čine 99,49% masti, Granumov kokosov puter sadrži pored masti (61.9%), i vlakna. Kao i kod kokosovog ulja, najzastupljenija masna kiselina je laurinska masna kiselina. Zanimljivo je da je kokosovo ulje najbogatiji izvor laurinske kiseline posle majčinog mleka, gde igra važnu ulogu u razvoju imunološkog sistema kod novorođenčadi.  

Kokosov puter ima široku primenu u kulinarstvu. Za razliku od kokosovog ulja, ne koristi se za prženje i dinstanje, ali ga zato prefinjen ukus, kremasta konzistencija i vezivna svojstva čine nezaobilaznim sastojkom u mnogim istočnjačkim kuhinjama, kao i u veganskim poslasticama, od mafina i smutija do filova i preliva.

Upotreba: Kokosov puter se može koristitit kao namaz za hleb ili tost, sam ili kombinovan sa džemom ili medom. S obzirom da je odlična zamena za jaja i mleko, može se koristiti u pripremi bezbroj veganskih i posnih poslastica.

Sastav: 100% kokos

Proizvod može da sadrži ljuspice kokosove kože u tragovima. Pomenute ljuspice nisu štetne niti opasne za ljudsku konzumaciju.

Alergeni: Može sadržati kikiriki, koštunjavo voće (badem, lešnik i orah) i susam u tragovima.

Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda

Energetska vrednost kJ/kcal      

2880/696

Masti (g)

od toga:

 

61.90

zasićene masne kiseline (g)

  54.58

Ugljeni hidrati (g)

od toga:

 

25.40

šećeri (g)

  6.30

Proteini (g)

  8.02

So (g)

  0.392

Pakovanje: 
170g
Proizvođač: 
Suncokret d.o.o.
Uvoznik: 
Suncokret d.o.o.
Zemlja porekla: 
Srbija

Slični proizvodi