
- suvi sastojci:
- 70g ovsenih pahuljica
- 80g Granum putera od badema
- 40g speltinog brašna
- 20g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo (4g)
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašikica cimet
- vlažni sastojci:
- 350g zrele banane (3 srednje)
- 70g ovsenih pahuljica
- 80g Granum putera od badema
- 40g speltinog brašna
- 20g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo (4g)
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašikica cimeta
- 2 jaja (ili 2 kašike mlevenih lanenih semenki + 6 kašika vode)
- 50g meda
- 55g neutralnog ulja (70ml)
- 55ml mleka (ovseno, bademovo, sojino)
Pomšati sve suve sastojke. U blender staviti ulupana jaja i sve ostale mokre sastojke. Promešati. Nakon mešanja, dodati i sve suve sastojke. Promešati još jednom. Kalup za pečenje obložiti papirom, pa ravnomerno rasporediti smesu za kolač. Peći oko 20 minuta na 180° C.