Pesto od patlidžana i devičanskog bundevinog ulja

Sastojci: 

2 patlidžana
jedan čen belog luka
peršun
bosiljak 
1 kašika Granum devičanoskog budevinog ulja
so himalajska

 

Priprema: 

Patlidžane prerežite po dužini, posolite i ostavite da odstoje 1h (da bi pustili vodu i gorčinu).
Potom ih operite i stavite u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Pecite ih 10-tak minuta na 200 stepeni.

Kada se prohlade izvadite srednji deo patlidžana i izblendirajte ga sa belim lukom, peršunom, bosiljkom.
Na kraju dodajte bundevino ulje i so.

Poslužite uz domaći raženi hleb i rukolu, posuto semenkama od bundeve.

Povezani proizvodi

Devičansko bundevino ulje

Devičansko bundevino ulje
250ml

Zašto devičansko?
Devičansko ulje, kao i hladno ceđeno ulje, se dobija mehaničkim ceđenjem semena. Razlika je u tome što se kod devičanskih ulja seme, pre ceđenja, termički obrađuje. Ovim postupkom se obezbeđuje veća stabilnost ulja, kao i bogatiji ukus.

1.181,00 RSD