
Marinada:
200ml jogurta
1 kašičica origana
1/2 kašičice đumbira
1/2 kašičice mlevene paprike
1 kašičica pirea od paradajza
2 čena belog luka, samlevena
1 kašičica Granum sirćeta od nara
1 kašičica meda
Preliv od putera od susama:
3 kašike Granum putera od susama
1 kašika limunovog soka
1 glavica belog luka (samlevena)
1/4 kašičice mlevene paprike
4 kašike vode (možda ćete morati dodati još)
Salata:
Granum ulje od konoplje
2 kašike semenki konoplje
zelena salata
mladi luk
limun
U činiji pomešajte sve sastojke za marinadu i marinirajte ražnjiće preko noći ili barem 5 sati.
Rernu uključite na 200°C.
Tepsiju obložite papirom i na nih prebacite ražnjiće. Na svaki ražnjić pospite malo ulja i pecite u već zagrejanoj rerni 20 minuta. Pojačajte temperaturu na 220°C i pecite još 5-6 minuta dok se ne zarumene.
U činijici izmešajte susamov puter, limunov sok, beli luk i vodu. Mešajte dok ne dobijete konzistenciju meda. Po potrebi dodajte vode. Posolite po ukusu.
Salatu začinite po ukusu.
Ražnjiće poslužite čim su ispečeni uz salatu i preliv od putera od susama.