Balzamiko sirće od nara

SKU:
405108701
Cena:291,00 RSD
Prosek: 5.7 (25 glasova)

Zašto organsko?

Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene BEZ hemijskih preparata i veštačkog đubriva na površinama gde NEMA zagađivača vazduha.

Koristeći tradicionalnu tehnologiju stvorili smo sirće od samoniklog  nara koje je organskog porekla i prefinjenog  ukusa. Dodavanjem organskog koncentrata jabuke i borovnice dobili smo balzamiko verziju. Rezultat je sirće izvanredno bogatog ukusa oplemenjeno slašću organske jabuke i borovnice.

Kao voće koje ima ne samo visoku hranljivu vrednost (sadrži vitamin B, vitamin C, kalcijum i fosfor), već i lekovita svojstva, nar je predmet brojnih istraživanja tokom poslednje decenije. Većina ispitivanja potvrdila je da i sok i ulje od nara imaju visoku antioksidantnu vrednost, kao i sposobnost uništavanja ćelija raka. Neka od njih bavila su se upoređivanjem učinkovitosti svežeg soka nara u odnosu na fermentisani sok. Zanimljivo je da rezultati ispitivanja ukazuju na to da je fermentisani sok delotvorniji od svežeg.

Ovo sirće sadrži sve visoke hranljive vrednosti nara, uz dodatak kiselina i enzima koji se stvaraju u procesu fermentacije.

Sastav: 85% sirće nara*, 15% koncentrat soka jabuke i borovnice*.
*organskog sertifikovanog porekla

Alergeni: nema.

Upotreba:

Sirće od nara je ukusan dodatak salatama. Pored toga uspešno pospešuje  probavu, te doprinosi stvaranju bazne sredine u organizmu. Preporučena dnevna doza sirćeta je rastvor od 2 kašike sirćeta u mlakoj vodi (koju možete prethodno prokuvati) uz dodatak dve kašičice meda.

Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda

Energetska vrednost  (kJ/kcal)

140/33

Masti (g)

od toga:

 

<0.1

zasićene masne kiseline (g)

<0.1

Ugljeni hidrati (g)

od toga:

 

5.08

šećeri (g)

4.91

Proteini (g)

<0.1

So (g)

0.045

 

Pakovanje: 
250ml
Proizvođač: 
Suncokret d.o.o.
Uvoznik: 
Suncokret d.o.o.
Zemlja porekla: 
Srbija

Napravite ukusni obrok

Slični proizvodi